ontspanning

Waarom ontspanning zo belangrijk is

Ontspanning is een belangrijk onderdeel van ons leven. We moeten allemaal de tijd nemen om te ontspannen en tot rust te komen, maar wat is ontspanning precies? Eigenlijk is ontspanning het tegenovergestelde van stress! Dit klinkt misschien contra-intuïtief – moeten we niet dagelijks met stress omgaan? Maar als we gestrest en gespannen zijn, gaat ons lichaam in overlevingsmodus en komen er chemische stoffen vrij die ons eigenlijk meer kwaad dan goed doen (zoals adrenaline). Door te ontspannen kunnen we die chemicaliën tot rust brengen en weer in balans komen, zodat we optimaal kunnen functioneren.

Het kan je bloeddruk verlagen

Ontspanningstechnieken behoren tot de meest effectieve middelen die je kan gebruiken om jouw bloeddruk te verlagen. Stressvermindering en ontspanningsmethoden zoals meditatie, yoga en diepe ademhalingsoefeningen zijn allemaal geweldige manieren om stress te verminderen. Deze technieken kunnen je helpen jouw algehele gezondheid op vele manieren te verbeteren, waaronder het verlagen van jouw bloeddruk.

Het stimuleert je immuunsysteem

Ontspanning blijkt stress te verminderen en het immuunsysteem van het lichaam te verbeteren. Uit een studie bleek bijvoorbeeld dat ontspanning de bloeddruk aanzienlijk verlaagde bij mensen die al een hoge bloeddruk hadden. Andere studies hebben aangetoond dat het kan helpen spierspanning en hoofdpijn te verminderen, beter te slapen en zelfs angst en depressie te verminderen.

Hoewel dit slechts enkele van de voordelen van ontspanning zijn, weet ik zeker dat er nog veel meer zijn!

Het vermindert spierspanning en hoofdpijn

Je spieren ontspannen kan je helpen ontspannen. Als je gespannen bent, is het moeilijk om aan iets anders te denken dan aan hoe ongemakkelijk je je voelt. Als je je spieren ontspant, kunnen ze zich herstellen en herstellen, waardoor je je gemakkelijker op andere dingen kunt concentreren.

Het helpt tegen slapeloosheid

Misschien heb je moeite om ’s nachts in slaap te vallen, of wordt jouw slaap gedurende de nacht verstoord. Ontspanningstechnieken kunnen je helpen sneller in slaap te vallen en langer in slaap te blijven, waardoor je je uitgerust en verfrist voelt als je wakker wordt.

Ontspanningsoefeningen kunnen ook helpen bij slapeloosheid, zelfs als die niet ernstig genoeg is om medicatie of andere behandelingen nodig te hebben. Ze zijn gemakkelijk zelf te doen en vereisen geen speciale apparatuur – alleen wat tijd en toewijding!

Conclusie

Dus, de volgende keer dat je je gestrest of angstig voelt, probeer dan wat diepe ademhalingsoefeningen. Je zult verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *