Fruit is gezond

Waarom fruit eten gezond voor je is

Er is een reden waarom fruit vaak wordt gebruikt als symbool van gezondheid. Of je ze nu eet in de vorm van verse plakjes of gedroogde bessen, ze zijn goed voor je. Hier zijn enkele manieren waarop het eten van fruit je lichaam gezonder kan maken:

Vruchten kunnen helpen ziekten te bestrijden.

Het is geen geheim dat fruit een uitstekende bron is van antioxidanten, waarvan wordt aangenomen dat ze oxidatieve stress in het lichaam verminderen. Oxidatieve stress kan leiden tot ontstekingen of irritaties in cellen die kunnen bijdragen tot het ontstaan van ziekten. Fruit bevat ook vezels en vitamine C en E. Vezels kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen door binding met galzuren in het spijsverteringsstelsel, waardoor ze sneller verdwijnen en zich niet ophopen op de wanden van de slagaders (dit is een van de redenen waarom vezelrijke diëten in verband worden gebracht met een lager risico op hartziekten). Vitamine C helpt bij de aanmaak van collageen voor een gezonde huid, kraakbeen en pezen; het bevordert ook de opname van ijzer uit plantaardig voedsel zoals peulvruchten en spinazie, zodat je meer energie krijgt uit minder voedsel! En vitamine E werkt zelf als antioxidant – want het beschermt tegen celschade door vrije radicalen – en versterkt de werking van andere antioxidanten, zoals luteïne (uit bladgroenten), lycopeen (uit tomaten) en linoleum.

Fruit kan helpen uw hartgezondheid te verbeteren.

  • Vruchten bevatten veel kalium en magnesium. Deze twee mineralen zijn essentieel voor het reguleren van de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel, beide factoren die je risico op hart- en vaatziekten kunnen helpen verminderen.
  • De vezels in fruit kunnen ook helpen het LDL-cholesterolgehalte te verlagen. LDL staat bekend als het slechte cholesterol omdat het de slagaders verstopt, wat kan leiden tot hartziekten of een beroerte als het niet onder controle wordt gehouden. Een dieet met veel verzadigde vetten en transvetten veroorzaakt een verhoging van dit type cholesterol, dus overschakelen op voedingsmiddelen met een laag gehalte aan verzadigde vetten zal je helpen jouw LDL-gehalte op natuurlijke wijze te verlagen!

Als je gezond wilt zijn, eet dan wat fruit.

Als je gezond en vrij van ziekten wilt blijven, dan moet je wat fruit eten. Fruit is goed voor je omdat het een bron is van vitaminen, mineralen en vezels. Fruit levert ook antioxidanten die kunnen helpen bij de ontwikkeling van ziekten zoals kanker en hartziekten.

Fruit bevat weinig calorieën, vet en natrium, dus het is gemakkelijk in te passen in elk dieet zonder dat je zich zorgen hoeft te maken over gewichtstoename of verhoging van de bloeddruk.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om jouw gezondheid te verbeteren of gewicht te verliezen, kan het eten van fruit een van de beste dingen zijn die je kunt doen. Fruit zit vol vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Bovendien zijn ze heerlijk! Dus ga je gang en eet het op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *