voordelen yoga

De voordelen van Yoga voor jouw lichaam

Yoga wordt gedaan vanwege verschillende redenen. De een focust zich vooral op het meditatiegedeelte van Yoga, de ander focust zich juist op de lichamelijke oefeningen van Yoga. Voor iedereen is er wat wils binnen de wereld van Yoga. Vandaag gaan we kijken naar wat Yoga kan doen met je lichaam, want Yoga kan veel doen met je lichaam. We zetten een aantal voordelen van Yoga op jouw lichaam voor je op een rij.

1. Het verlaagt je bloeddruk

Yoga is ontspannend voor je lichaam, daarom lijkt het je bloeddruk omlaag zijn een aantal specifieke oefeningen die je hierbij kunnen helpen. De volgende houdingen zijn goed voor je bloeddruk:

– Sukhaana

– Virasana

– Baddha Konasana

– Supta Padangusthasana

– Savasana

2. Yoga versterkt je spieren

Yoga kan je helpen om mijn spieren te versterken. Dit doe je Door sommige houding naar minuten lang vast te houden. Je hoeft dus geen sporten als judo of boksen te doen om spieren te versterken.

3. Yoga vergroot je flexibiliteit

Het regelmatig doen van oefeningen zorgt ervoor dat je flexibeler wordt je lichaam wordt vitaler en ook beweeglijker. Daarnaast worden de kansen op blessures kleiner.

4. Yoga kan je zuurstofopname verbeteren

Dit kun je doen door ademhalingsoefeningen uit te voeren. We zetten de populairste ademhalingsoefeningen voor je op een rij:

– Nadi Shodhana

– Ujjayi Yoga ademhaling

– Kapalabhati Yoga ademhaling

5. Je krijgt meer energie

Door yoga te beoefenen ga je meer naar je lichaam luisteren. Hierdoor leert steeds beter je eigen grenzen te bewaken. Dit zal je helpen om je energieker te voelen.

Conclusie

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende voordelen van Yoga voor jouw lichaam. Zo helpt Yoga bij het verlagen van jouw bloeddruk, het versterken van jouw spieren, het vergroten van jouw flexibiliteit en nog veel meer. Welke vorm van Yoga past bij jou? Lees meer over waarom je zou moeten beginnen met Yoga.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *