wandelen

Voordelen van elke dag wandelen

Wandelen heeft veel voordelen. In deze blog bespreken we manieren om jezelf te motiveren om te wandelen en waarom wandelen goed voor je is.

De voordelen van wandelen

We zetten een aantal voordelen voor je op een rij:

  • Wandelen zorgt voor sterkere spieren en botten

Door dagelijks te wandelen worden de spieren en botten versterkt. Dit verkleint de kans op botontkalking. Ook is wandelen goed voor het kraakbeen. Gewrichten worden namelijk dunner wanneer ze je weinig beweegt.

Elke dag wandelen verlaagt je bloeddruk. Een hoge bloeddruk kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Zo kan er een beroerte ontstaan en vormt een hoge bloeddruk een risico voor hart- en vaatziekten.

  • Goed voor de longen

Door dagelijks te wandelen, worden je longen sterker en wordt het vermogen om meer zuurstof op te nemen vergroot.

  • Goed voor de hersenen

Wanneer je elke dag wandelt en actief beweegt, vermindert dat de kans op alzheimer.

  • Voor de nachtrust

Elke dag bewegen is goed voor je. Ook voor je nachtrust. Je valt sneller in slaap en je slaapt ook dieper.

Motiveer jezelf om te wandelen

Naast de vele voordelen wil je natuurlijk ook motivatie vinden om elke dag een stukje te wandelen. Maar hoe vind je die motivatie? We geven je een aantal praktische tips:

  • Koop een hond

Een hond wordt gemiddeld 2 a 3 keer per dag uitgelaten. Ideaal om dus even lekker te wandelen. Daarnaast zitten er nog meer voordelen aan het hebben van een hond. Zo maakt een hond je socialer, doordat je met andere hondenbaasjes kan praten. Ook zorgt het ervoor dat er altijd iemand blij is als je thuiskomt van werk.

  • Een wandelschema opstellen

Een wandelschema kan je helpen om consistent te gaan wandelen. Zorg ervoor dat je je wandelingen kan afstrepen en weet waar je het voor doet. Dit kan je interne motivatie geven.

  • Wandelen tijdens pauze

Soms vinden we het lastig om de tijd te vinden om een stukje te wandelen, maar vaak liggen de mogelijkheden ook tijdens het werk. Neem een pauze en ga een lekker stukje wandelen.

  • Doe het samen met anderen

Door samen met anderen een dagelijkse wandel challenge aan te gaan, kun je elkaar motiveren. Herinner elkaar aan de challenge en ga er samen voor!

Conclusie

Wandelen heeft veel voordelen. Elke dag bewegen is goed voor je. We weten dat uiteraard allemaal, maar wat zijn die specifieke voordelen eigenlijk? En hoe vind je de motivatie om dagelijks te gaan wandelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *