Tips om Yoga thuis te beoefenen

Thuis yoga beoefenen is geweldig! Het is handig, betaalbaar en je kunt het op elk moment van de dag doen. Maar als je nog nooit een yogales hebt gedaan, of als je gewoon een andere yogastijl wilt proberen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je thuis yoga beoefent. Hieronder vindt je een aantal tips die je zullen helpen om jouw eerste keer – of 100ste keer – yoga thuis met plezier te beoefenen.

Begin met een korte oefening.

Als yoga nieuw voor je is en je geen zin hebt om een hele les te volgen, begin dan met een korte oefening. Het mooie van thuis oefenen is dat je het kunt doen waar en wanneer je maar wilt, dus plan wat tijd in op je dag voor wat rustige stretching. Je kunt zelfs vroeg opstaan en de eerste paar houdingen doen voordat je voeten de grond raken! Of beoefen yoga als een manier om te ontspannen en tot rust te komen van de dagelijkse stressoren.

Gebruik een app.

Apps kunnen je helpen nieuwe houdingen te leren, je vooruitgang bij te houden en houdingen te vinden die goed zijn voor je lichaam en geest.

Als je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt of een pijnlijke rug omdat je de hele dag aan een bureau hebt gezeten, zijn er talloze houdingen in apps te vinden die de spieren strekken en de spanning verlichten.

Er zijn ook apps die je begeleiden bij het beoefenen van yoga – ze vertellen je wat je moet doen. Als er iets specifieks aan je lichaamstype of fitnessniveau is waardoor het moeilijker is dan normaal om bepaalde bewegingen uit te voeren (zoals balanceren op één voet), dan kunnen deze apps ook van pas komen!

Pak een matje en een handdoek of deken.

Een yoga mat is geweldig om te hebben, maar als je er geen hebt of er geen wilt gebruiken, geen zorgen! Een handdoek of deken is ook goed.

Je kunt een handdoek op elke vloer gebruiken: hardhout of tegels, tapijt of zachte vloerbedekking (zoals bont), zelfs op grasvelden en zandstranden (als je dat wilt). Je kunt een handdoek ook in drieën vouwen als extra kussentje mocht dit nodig zijn.

Mix je routine.

Een van de beste manieren om gemotiveerd te blijven en je practice fris te houden is door te mixen. Probeer verschillende poses, houdingen en opeenvolgingen. Let op je lichaam en kijk wat op dat moment goed voelt. Naarmate je vordert, is het belangrijk om jezelf uit te dagen door meer uitdagende houdingen en opeenvolgingen toe te voegen aan je routine – maar zorg ervoor dat je jezelf niet teveel van jezelf eist.

Als muziek niets voor je is, maak je daar dan geen zorgen over! Je kunt nog steeds oefenen zonder muziek als dat is wat op dit moment het beste voor je werkt. Als muziek je makkelijker helpt om in harmonie met jezelf te komen dan stilte dat doet, ga dan gerust je gang en zet muziek aan!

Conclusie

Yoga thuis beoefenen kan makkelijk en leuk zijn! Het is makkelijk om ontmoedigd te raken als je aan een nieuwe routine begint. Maar maak je geen zorgen – wij helpen je! Met de tips hierboven zou je in staat moeten zijn om een yoga practice te vinden die werkt voor jou en jouw levensstijl. Onthoud dat het niet uitmaakt of je yoga practice precies lijkt op die van iemand anders – het gaat er alleen om hoeveel waarde het heeft voor jouw leven. En we beloven je: thuis yoga beoefenen kan een geweldige manier zijn om meer rust en harmonie in jouw leven te brengen, welke vorm het ook aanneemt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *