Redenen waarom Yoga gezond is

Yoga is een geweldige manier om je lichaam in beweging te krijgen, en de voordelen zijn eindeloos. Het Yoga Journal meldt dat yoga is aangetoond te helpen bij alles van hart-en vaatziekten tot depressie. Dit is waarom:

Verhoog de flexibiliteit

Yoga kan u helpen uw bewegingsbereik te vergroten. Veel mensen worden beperkt door strakheid en stijfheid in hun lichaam, wat veroorzaakt kan worden door een gebrek aan flexibiliteit. Yoga kan dit probleem verhelpen door u te leren hoe u moet rekken en voor uzelf moet zorgen. Het zal niet alleen uw flexibiliteit verbeteren, maar het zal u ook helpen uw volledige potentieel te bereiken en uw balans te verbeteren.

Voorkom blessures

Yoga is een goed hulpmiddel om de flexibiliteit en kracht van uw spieren te verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die verwondingen aan hun lichaam hebben gehad, omdat het de omliggende spieren kan versterken om te helpen met ondersteuning. Yoga helpt ook bij een goede lichaamshouding, wat blessures zoals rugpijn of nekpijn kan voorkomen door bepaalde delen van uw lichaam te versterken.

Als je meer over yoga leert en regelmatig oefent, zul je merken dat er veel verschillende houdingen zijn die worden gebruikt om verschillende soorten problemen in het lichaam te verhelpen. Als je ergens in je lichaam chronische pijn hebt, kijk dan of er een oefening is die goed werkt om wat van dat ongemak te verlichten!

Verbeteren van de lichaamshouding

Een van de belangrijkste voordelen van yoga is het verbeteren van uw lichaamshouding. In feite is het een van de belangrijkste redenen waarom mensen yoga beoefenen! Hoe meer u oefent en verschillende houdingen aanneemt die uitdagend voor u zijn, hoe beter u in uw vel komt te zitten.

De beste manier om je houding te verbeteren is door goede gewoontes aan te houden op het werk en thuis. Zo heb ik geleerd dat urenlang zitten een aanslag op mijn lichaam kan zijn. Als ik geen pauzes neem of niet om de 30 minuten opsta om mijn benen en armen te strekken, dan merk ik na verloop van tijd duidelijk een verschil in mijn evenwicht omdat mijn spieren strak worden van zo lang in één houding te zitten!

Verbeteren van kracht, balans en uithoudingsvermogen

Yoga helpt kracht, evenwicht en uithoudingsvermogen op te bouwen. Yoga kan u helpen dingen te doen die u voorheen niet kon. Yoga helpt uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Helpen pijn te verlichten

Yoga kan helpen pijn te verlichten, vooral chronische pijn.

Yoga is een geweldige manier om de ondraaglijke lichamelijke en geestelijke kwelling van chronische aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en rugpijn te verlichten. Het strekken van het lichaam in combinatie met diepe ademhaling en meditatie biedt ook verlichting bij vele andere soorten pijnlijke symptomen.

Yoga is ook nuttig voor mensen die te maken hebben met blessures, of ze nu recent of langdurig zijn. Yoga helpt bij het versterken van spieren die zwak zijn na een blessure en kan het bewegingsbereik in geblesseerde gebieden verbeteren terwijl het de druk op gewrichten vermindert door het versterken van kernspieren zoals buikspieren die de wervelkolom ondersteunen tijdens beweging. Dit helpt verdere blessures te voorkomen terwijl u zich vrijer door de dag kunt bewegen zonder ongemak te voelen van eerdere blessures of ongemakken die het bewegen bemoeilijkten.

Helpen bij slapeloosheid

Als je moeite hebt met slapen, kan yoga het antwoord zijn. Yoga helpt je jouw lichaam in een ontspannen toestand te brengen en kan je helpen in slaap te vallen. Zelfs als je ’s nachts wakker wordt, kan yoga je helpen in slaap te blijven door jouw geest rustig en vredig te houden.

Verminderen van stress niveaus

Het beoefenen van yoga maakt het makkelijker om je geest en lichaam te kalmeren, wat resulteert in een lager stressniveau. Dit kan je helpen om met dagelijkse uitdagingen om te gaan, maar ook om ernstiger problemen zoals slaapproblemen of angst aan te pakken. Yoga verbetert ook de kwaliteit van jouw slaap, en vermindert nachtmerries en nachtangsten. Als dat nog niet genoeg reden is om yoga eens te proberen, er zijn nog veel meer voordelen die samenhangen met het verminderen van stressniveaus!

Verbeteren cardiovasculaire conditie

Yoga is een low-impact oefening die jouw cardiovasculaire conditie kan verbeteren. Mensen die yoga beoefenen hebben minder kans op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, hartziekten en beroertes. Onderzoek wijst ook uit dat het beoefenen van yoga het risico op diabetes vermindert door de insulinegevoeligheid te verbeteren en de bloedtoevoer naar de alvleesklier te vergroten.

Yoga vergroot de longcapaciteit, waardoor je makkelijker kunt ademen tijdens het sporten. Je hebt ook een beter uithoudingsvermogen door de toegenomen longcapaciteit en zuurstoftoevoer door jouw lichaam. Het is aangetoond dat yoga de kracht in de spieren die nodig zijn voor activiteiten als lopen of hardlopen vergroot door de spierspanning in die gebieden te verbeteren door middel van rek- en strekoefeningen.

Je lichaam zal je dankbaar zijn als je begint met een yoga routine.

De fysieke, mentale en emotionele voordelen van yoga zijn legio.

  • Yoga helpt je beter te slapen.
  • Yoga helpt je ontspannen.
  • Yoga helpt je gewicht te verliezen.
  • Yoga verbetert de flexibiliteit, houding en kracht in het hele lichaam.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de voordelen van yoga te begrijpen. Het goede nieuws is dat er veel verschillende soorten yogalessen zijn, dus of je nu meer wilt weten over wat het is, of gewoon één les wilt uitproberen voordat je beslist of het iets voor jou is – er is voor ieder wat wils! En onthoud: laat nooit iemand je vertellen dat iets niet goed is omdat ze het zelf niet doen. Iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *