Overdag ontspannen

De beste manieren om je overdag te ontspannen

Je hebt waarschijnlijk gehoord van de voordelen van meditatie, maar je hebt het misschien niet beschouwd als een manier om overdag te ontspannen. De waarheid is dat we allemaal kunnen profiteren van wat rustige tijd weg van onze bureaus en telefoons. Of het nu voor slechts een paar minuten is of een uur tijdens de lunch, mediteren kan helpen je geest leeg te maken en je productiever te maken als je weer aan het werk gaat.

Mediteer

Meditatie is een geweldige manier om te ontspannen. Het helpt je beter te slapen, stress te verminderen, je te concentreren en mindfulness te leren. Er zijn zoveel verschillende soorten meditatie; je kunt op elk moment van de dag of nacht oefenen en toch dezelfde voordelen krijgen. Sommige mensen mediteren graag voor het slapen gaan, anderen overdag als ze in hun kantoor thuis zijn of wachten op hun kinderen nadat de school voor die dag is afgelopen. Het punt is dat er geen excuses zijn om het niet te proberen!

Neem een pauze

De beste manier om overdag te ontspannen is een pauze te nemen als je je moe en gestrest voelt en je niet kunt concentreren. Je denkt misschien dat als je jouw pauzes overslaat, je meer gedaan krijgt, maar dat heeft juist het tegenovergestelde effect. Het nemen van regelmatige pauzes kan je juist productiever maken door stress te verminderen, het energieniveau te verhogen en de concentratie te verbeteren. Dit is hoe:

  • Neem pauzes van 5 minuten op het werk. Plan pauzes in jouw agenda zoals elke andere vergadering of afspraak, zodat ze niet spontaan plaatsvinden wanneer iemand langskomt met een dringend verzoek om hulp bij iets dat toch geen onmiddellijke aandacht behoeft.
  • Sta elk uur ongeveer 10-15 minuten op van je bureau – al is het maar voor een paar minuten in het begin! Dit is vooral belangrijk als je vastzit aan een moeilijk project zonder veel succes, want opstaan geeft je nieuwe inzichten in wat er nog meer gedaan moet worden en helpt ook de stress te verminderen die gepaard gaat met het eindeloos vastzitten op één plek zonder ook maar enige vooruitgang van betekenis te boeken.

Stretch

Stretchen kan goed zijn voor je geest, lichaam en ziel. Het is zelfs een van de beste manieren om overdag stress te verlichten en te ontspannen voor het slapengaan. Rekken kan spanning verminderen en de bloedsomloop verbeteren, waardoor je je de hele dag door energieker voelt.

Rekken is een gemakkelijke manier om zowel jouw lichaam als je geest te ontspannen. Het is een geweldige manier om na het werk of school te ontspannen en je voor te bereiden op een goede nachtrust!

Ga naar buiten

Maak een wandeling buiten. Of je nu met kinderen of je hond wandelt, een wandeling kan een geweldige manier zijn om je hoofd leeg te maken en jezelf wat broodnodige tijd alleen te geven. Probeer bij mooi weer te gaan hardlopen.

Conclusie

Als je worstelt met jouw productiviteit op het werk, is het misschien tijd om enkele van deze technieken te proberen. Ze kunnen je helpen te ontspannen en op te laden, zodat je, wanneer je jouw taken weer oppakt, meer gefocust en klaar bent om dingen gedaan te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *