Mediteren tijdens het reizen

Tips om te mediteren tijdens een reis

Als je bent zoals ik, hou je van reizen. Maar soms, als je onderweg bent of van hot naar her vliegt, is het makkelijk om je overweldigd te voelen door al je verplichtingen en verantwoordelijkheden. Dat is waarom ik ben begonnen met meditatie tijdens het reizen en waarom ik denk dat jij zou moeten overwegen hetzelfde te doen! Hier zijn enkele tips om te mediteren tijdens het reizen:

Tijdens het reizen kun je nog tijd hebben om te mediteren.

Zelfs als je op reis bent, kun je nog tijd vinden om te mediteren. Hoewel zitten in een rijdende trein of bus misschien niet mijn eerste keuze is (hoewel het zijn voordelen heeft), zijn er andere manieren die je kunnen helpen in een meditatieve staat te komen.

Eén manier is om gebruik te maken van de rust van luchthavens, vliegtuigen en zelfs parkeerplaatsen als plekken om te ontspannen en te mediteren voordat je op reis gaat. Als je gaat vliegen, probeer dan een paar keer diep adem te halen zodra je de gate van de luchthaven binnenkomt of bij het instappen in het vliegtuig, zodat je tegen de tijd dat je in je stoel zit, al ontspannen bent. Een ander geweldig ding over reizen is hoe spannend het ons laat voelen; deze opwinding leidt ons vaak terug naar onze kindertijd waar alles ook voor ons nieuw en spannend was!

Reizen is vaak stressvol, en meditatie kan helpen dat te bestrijden.

Meditatie is een geweldige manier om stress en angst te bestrijden, en reizen is vaak stressvol. Of het nu een lange vlucht is of een onverwachte vertraging op weg naar huis, reizen kan zwaar zijn voor de geest.

Meditatie helpt je kalm te blijven, gefocust en geaard terwijl je door de uitdagingen van het reizen navigeert. Het beste deel? Je hoeft er niet per se voor in kleermakerszit te zitten!

Meditatie kan ook een manier zijn om zelfcompassie te beoefenen tijdens het reizen.

Dit is iets waar ik onlangs aan gewerkt heb, en het heeft me echt geholpen. Zelfcompassie is een manier om voor jezelf te zorgen en jezelf met vriendelijkheid te behandelen in moeilijke tijden, in plaats van jezelf te berispen of je behoeften te negeren.

Ik merk dat ik op reis gemakkelijk mijn eigen behoeften vergeet, vooral als er zoveel andere dingen om me heen gebeuren: nieuwe plaatsen, nieuwe mensen, spannende ervaringen (en minder spannende), enz. Op reis is het belangrijk om te onthouden dat je ook een mens bent – zelfs als je een geweldige tijd hebt! En soms kunnen onze eigen behoeften verloren gaan in alle opwinding om ons heen!

Meditatie gebruiken als een instrument voor zelfzorg kan ons helpen voldoende geaard en bewust te blijven zodat we echt kunnen genieten van onze reizen terwijl we ook voor onszelf zorgen op manieren die we anders misschien zouden verwaarlozen (bv. goed eten).

Tijdens het reizen kan meditatie je helpen stress te verminderen

  • Meditatie kan je helpen om kalm en geconcentreerd te blijven. Als je gestrest of moe bent, is het vaak moeilijk om je op je taak te concentreren. Meditatie kan je hersenen in de juiste staat brengen om je te concentreren op werk- of spelactiviteiten, of dat nu werken aan een belangrijk project is of genieten van tijd met familie en vrienden.
  • Meditatie kan je helpen in jezelf te blijven als je reist, omdat het helpt angstopwekkende gedachten los te laten door ze in het bewustzijn te brengen in plaats van ze los te laten in jouw gedachten zoals ze anders zouden kunnen doen als ze niet gecontroleerd worden – en aangezien de meesten van ons toch al behoorlijk druk zijn als we reizen (vliegtuigen wachten niet op passagiers), is een manier om die gedachten onder controle te krijgen geweldig!

Conclusie

We hopen dat de bovenstaande tips nuttig voor je zijn geweest. Als je vragen heb over mediteren tijdens het reizen of meer advies nodig hebt, aarzel dan niet om het te vragen!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *