divider-free-img.png

Klassen

YOga voor je gezondheid

Yoga beperkt de fysieke effecten van stress op je lichaam. Cortisol, het stresshormoon in je lichaam, daalt, waardoor je bloeddruk en hartslag dalen. Je spijsvertering verbetert en je weerstand neemt toe. Bovendien verlicht yoga symptomen van angst, depressie, vermoeidheid, astma en slapeloosheid.

divider-free-img.png

YOGA: vind je innerlijke rust

De meditatieve aspecten van yoga stellen je in staat jezelf op een meer bevredigende en zelfbewuste manier in het leven te positioneren. Mensen die om andere redenen yoga beoefenen, zeggen vaak dat rust de belangrijkste reden is waarom yoga zo’n essentieel onderdeel van hun leven werd en blijft.

Hatha Yoga

Hathayoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hathayoga bedoelt wanneer men van yoga spreekt.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

Kundalini Yoga

Kundalini-yoga is een yogavorm. Het wordt beoefend als een manier om de latente kracht van het zenuwstelsel op te wekken door zich op energiecentra te concentreren. Hierbij gebruikt men dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met verschillende ademtechnieken, vooral met de vuuradem oftewel de Kapalabhati.

Intuitive Yoga

Bij Intuïtieve yoga is intuïtie de ingang. Het gaat erom je open te stellen en te voelen, niet om iets te willen bereiken. Het is niet alleen het loslaten van spanningen, maar het gaat een stapje verder. Intuïtie gaat voorbij het denken. Door deze energie toe te laten, kun je wezenlijk veranderen, innerlijk groeien, steeds meer stilte en vrede in jezelf realiseren, uiteraard met je voeten op de grond.

Aroma Yoga

Wat is aroma yoga? Aroma yoga is yoga waarbij tijdens de yogahoudingen essentiële oliën worden gebruikt. De oliën ondersteunen je op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak. Essentiële oliën werden van oudsher al gebruikt ter bevordering van de gezondheid, het geven van verlichting bij lichamelijke en geestelijke klachten en ter verdieping van meditatie en gebed.

Slow Yoga

Slow Flow yoga is een yogavorm die zich richt op het vinden van antwoorden op de volgende vragen: - Hoe werkt mijn lichaam? - Hoe kan ik spanning en stress in mijn lijf loslaten?