Gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes

Welke tussendoortjes zijn gezond voor je? En waarom is het verstandig om tussendoortjes te nemen? Tussendoortjes zijn namelijk enorm belangrijk. Je lichaam geeft vaak tussen ontbijt, lunch en diner aan dat het extra energie nodig heeft. Het is goed om goed naar je lichaam te luisteren. Hierdoor zal je je lekkerder in je vel gaan voelen. Vandaag zetten wij deze tussendoortjes voor je op een rij en vertellen we je meer over de voordelen van een tussendoortje.

 • Fruit
  Er zijn veel verschillende soorten fruit die je kan eten als tussendoortje. Daarnaast kun je ook nog denken aan fruitsalades, bevroren fruit en gedroogde vruchten. Het voordeel van fruit is dat je niet veel voorbereidingswerk nodig hebt voordat je ze kan eten.
 • Zuivel
  Yoghurt of kwark met fruit of noten is ook heerlijk als tussendoortje.
 • Groente
  Groente zijn ook heerlijk als tussendoortje zoals: Komkommer, paprika, worteltjes en cherrytomaten.
 • Ontbijtkoek
  Makkelijk en snel als tussendoortje. Let wel op. Er zitten veel suikers in ontbijtkoek. Daarom is het handig om zelf ontbijtkoek te maken.
 • Rijstwafel
  Rijstwafels zijn natuurlijk niet heel erg vullend. Daarom is het verstandig om er beleg op te doen zoals kaas of een gekookt eitje.

Waarom is een tussendoortje belangrijk?

Tussendoortjes zijn belangrijk! Hierdoor hou je jouw energie op peil. Deze energie heb je nodig om goed te kunnen functioneren. Door geen tussendoortje te nemen, kan het zijn dat je verkeerde keuzes maakt bij het eten waar je niet achter staat. Zorg er daarom voor dat je een voorraad hebt van gezonde tussendoortjes, zodat je nooit tekortschiet.

Conclusie

Gezonde tussendoortjes zorgen ervoor dat je je fitter en gezonder voelt. Een aantal voorbeelden van gezonde tussendoortjes zijn: fruit, zuivel, groente, ontbijtkoek en rijstwafel. Houd jouw energie op peil door op tijd een tussendoortje te nemen. Zorg voor gezonde tussendoortjes in huis en geniet ervan. Naast gezonde tussendoortjes is lichaamsbeweging ook belangrijk. Zo zitten er namelijk ook veel voordelen het elke dag wandelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *