Fit op reis

Hoe blijf ik fit op reis?

Reizen kan leuk zijn, maar er blijft niet altijd veel tijd over om te sporten en fit te blijven. Je denkt misschien dat het niet mogelijk is om beide te doen, maar met een beetje planning en creativiteit kan dat wel! Hier zijn enkele tips om fit te blijven tijdens het reizen:

Ga hardlopen

Er zijn veel redenen waarom hardlopen zo’n geweldige manier is om fit te blijven tijdens het reizen. Ten eerste heb je geen uitrusting nodig om te gaan hardlopen. Je kunt het altijd en overal doen, en er is bijna altijd wel een leuke plek om te rennen in de buurt. Het is ook een goede oefening! Met hardlopen verbrand je calorieën en vergroot je je uithoudingsvermogen, kracht en snelheid.

Yoga

Yoga is een geweldige manier om te ontspannen, te stretchen en te mediteren. Na een goede yogasessie voel je je verfrist en klaar voor de volgende dag. Als je op reis fit wilt blijven, is yoga een uitstekende manier om dat te doen.

Yoga helpt bij ontspanning – Dit kan vooral belangrijk zijn tijdens het reizen omdat het helpt de stress van lange autoritten of vluchten te verminderen. Yoga bevordert ook mentale helderheid en focus en fysieke fitheid, dus dit is perfect als je van plan bent drukke steden te bezoeken waar van alles om je heen gebeurt!

Neem je eigen trainingsspullen mee

  • Neem je eigen yogamat mee als je graag yoga beoefent tijdens het reizen (of een ander soort oefening op een mat). Je hebt iets nodig dat stevig genoeg is om je gewicht te dragen en om de vloer en jezelf te beschermen tijdens sommige bewegingen, maar maak je geen zorgen over het meenemen van iets te groot: een draagbare mat voldoet prima!
  • Neem je eigen hardloopschoenen mee als je tijdens je reis lange afstanden gaat lopen, vooral als die afstanden heuvels of oneffen terrein omvatten waar tractie een probleem kan zijn (verhoogde trottoirs zijn gebruikelijk in Europese steden). Hardloopschoenen zijn ook goed voor het trainen in sportscholen thuis of fitnesscentra.

Volg een online video

Online video’s zijn een geweldige manier om fit te blijven tijdens het reizen. Je hebt internettoegang en/of een offline versie van de video nodig. Online video’s zijn vooral goed voor beginners omdat ze je laten zien hoe je de oefeningen in de eerste plaats moet doen. Ze helpen je ook gemotiveerd te blijven door de vooruitgang van andere mensen te laten zien, zodat je zin krijgt om jezelf harder of langer te pushen dan voorheen! Als er niets anders is, zijn online fitness tutorials gewoon erg leuk om naar te kijken!

Gezond moet niet stoppen als je op vakantie bent

Als je denkt dat jouw fitnessroutine ten einde komt wanneer u van huis gaat, dan kan je het nog eens mis hebben. Reizen kan namelijk een geweldige kans zijn om actief te zijn en gezond te blijven terwijl je de wereld ziet. Of je nu per vliegtuig of trein, bus of auto, wandelpad of fietspad reist, er zijn genoeg manieren om er op uit te gaan en nieuwe plaatsen te verkennen terwijl je fit blijft.

Conclusie

Zo, daar heb je het. Je bent helemaal klaar voor de volgende keer dat je reist en fit wilt blijven. Vergeet niet dat het belangrijkste is om op je gezondheid te letten. Probeer niet te hard en zorg ervoor dat welke trainingsroutine je ook kiest, deze op de lange termijn houdbaar is – het zal uiteindelijk alleen maar helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *