Wat zijn de voordelen van Yoga?

De voordelen van Yoga 

Het woord ‘yoga’ roept beelden op van mensen in lotushouding of met gekruiste benen zitten. In werkelijkheid is yoga veel meer dan dat. Yoga bestaat uit een combinatie van fysieke houdingen en ademhalingstechnieken die enorme voordelen hebben voor je mentale en fysieke gezondheid. Het beoefenen van yoga kan tegelijkertijd uitdagend en ontspannend zijn, en daarom is het de laatste jaren steeds populairder geworden. Maar wat zijn eigenlijk de exacte voordelen van Yoga? Om een goed beeld te krijgen van Yoga, zetten we vandaag deze 7 voordelen voor je op een rij.  

Verbeter je flexibiliteit met Yoga 

Door middel van verschillende yoga oefeningen, train je je flexibiliteit. Je stretcht namelijk je spieren, waardoor deze flexibeler worden. De kans op blessures wordt hiermee ook verkleint.  

Yoga helpt je om te ontspannen 

We leven in een tijd waarin we het vaak heel erg druk hebben. Door het beoefenen van Yoga focus je je op de oefeningen en je ademhaling. Hierdoor kun je even alles van je af laten vallen en lekker ontspannen.  

Yoga helpt je om goed adem te halen 

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar veel mensen ademen verkeerd. Door yoga te beoefenen leer je om heel goed om je ademhaling te letten en te ontspannen.  

Wordt meer bewust van wie je bent en wat je doet 

Yoga helpt je om helemaal tot jezelf te komen. Na een sessie kan het zijn dat er vragen in je opkomen over wie je bent, hoe je je voelt en wat je precies met je leven wilt doen. Fijn om dus even te pauzeren en een stap terug te nemen. 

Yoga vermindert stress 

We hebben een ander artikel geschreven die precies uitlegt hoe yoga jou kan helpen bij het verminderen van stress. Deze is hier te vinden.  

Yoga zorgt voor een betere lichaamshouding 

Tegenwoordig zitten we vaak op de bank wat niet altijd goed is voor onze houding. Er zijn heel wat yoga oefeningen die je helpen een betere lichaamshouding aan te nemen.  

Krijg meer energie  

Omdat je door yoga minder stress krijgt, zul je merken dat je door de tijd heen energieker zult worden. Een heerlijk gevoel! 

Hoe jij een start kunt maken met yoga 

Nu je de voordelen hebt gelezen van yoga, vraag je je wellicht af hoe jij kunt starten met yoga. Een goede vraag! Je kunt klein beginnen door een yoga mat aan te schaffen en thuis te beginnen met een aantal ademhalingsoefeningen en yoga poses. Op YouTube zijn veel video’s te vinden voor beginners die duidelijke instructies geven over hoe je yoga kunt beoefenen. Leg vooral geen druk op jezelf en zorg ervoor dat je met een juiste mindset aan een yogasessie begint. Wanneer je merkt dat je ervan geniet en meer wilt investeren in Yoga, is het een leuk idee om te kijken naar mogelijkheden om Yoga samen met andere te beoefenen. Spreek bijvoorbeeld met vriendinnen af en volg samen een online cursus. Of sluit je aan bij een Yoga school. Er zijn veel mogelijkheden.  

Conclusie 

Yoga brengt veel voordelen met zich mee. Wordt flexibeler, ontspan je, leer goed ademhalen en nog veel meer. Benieuwd of Yoga wat voor jou is? Ik daag je graag uit om het gewoon eens uit te proberen om te kijken of Yoga jou kan helpen om de rust op te zoeken in deze drukke maatschappij. Wil je starten met Yoga, maar weet je niet goed hoe? Koop een Yoga mat en start met het kijken van online video’s. Er staan genoeg video’s online voor beginners om te starten met Yoga.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *