De voordelen van een online Yoga les

Waarom mensen online Yoga lessen volgen

Yoga is een geweldige manier om stress te beheersen en fit te blijven. Maar het kan intimiderend zijn om alleen naar een yogastudio te gaan, vooral als je nieuw bent in de beoefening. Gelukkig zijn er zoveel geweldige opties voor yogalessen die plaatsvinden vanuit het comfort van je eigen huis. Hier zijn enkele van mijn favoriete dingen over het nemen van een online yogales:

Je kunt oefenen op elke plaats, op elk moment

Het grote voordeel van online yogales is dat je kunt oefenen volgens je eigen schema, op elke locatie. Je hoeft je geen zorgen te maken over tijdsbeperkingen of vrij nemen van je werk – je bent vrij om te oefenen op elk moment van de dag, vanuit het comfort van je eigen huis! Je kunt zelfs profiteren van het mooie weer en in jouw achtertuin oefenen als je de ruimte en de neiging hebt.

Geen externe stressoren

Je hoeft je huis niet te verlaten of zelfs maar gekleed te gaan in iets meer dan een pyjama! En omdat het online is en niet face-to-face met een andere persoon, zijn er geen afleidingen of ongemakkelijke gevoelens om beoordeeld te worden omdat je de leraar bijhoudt of iets “fout” doet.

Oefen alleen of met een vriend

Yoga is een persoonlijke oefening die je alleen of met een groep kunt doen. Je kunt ervoor kiezen om alleen te oefenen en de instructies van je eigen video te volgen, of je kunt kiezen voor een meer interactieve ervaring door yoga te doen met vrienden of familieleden. Maar als je op zoek bent naar een diepere verbinding en wilt leren van een ervaren docent, zijn online lessen zeker het overwegen waard.

Er worden veel verschillende soorten yogalessen online aangeboden – je moet alleen beslissen hoeveel begeleiding je nodig hebt voordat je beslist welke les voor jou geschikt is.

Je kunt elke les volgen die je wilt, wanneer je maar wilt

Het grootste voordeel van een online yogales is dat je elke les kunt volgen wanneer je maar wilt. Je hoeft geen rooster te volgen of te wachten op de volgende. Als je favoriete docent niet lesgeeft op de dag of het tijdstip dat voor jou goed uitkomt, dan kies je gewoon een andere les! Dit is uiterst handig voor degenen die fulltime werken en flexibiliteit in hun schema’s nodig hebben.

Je kunt ook op elk moment van de dag lessen volgen, ook tijdens de lunchpauze of vlak voor het slapen gaan als dat helpt om sneller in slaap te vallen (wat altijd handig is).

Leer verschillende instructeurs kennen

Het mooie van online yogalessen is dat je van veel verschillende docenten kunt leren. Misschien heb je een favoriete docent, maar er zijn er vast nog meer docenten van wie je ook zou willen leren. Of misschien ben je een beginner, dus iets nieuws proberen is nuttig om meer te leren over de stijl en het type yoga dat het beste bij je past.

Oefen in je eigen tempo.

Als yoga nieuw voor je is, dan is een online les de perfecte manier om het te proberen zonder dat iemand in je nek hijgt. Je kunt zo lang nemen als je nodig hebt om in de juiste houding te komen of te leren hoe je correct moet ademen. Je hebt toegang tot allerlei video’s, afbeeldingen en uitleg van houdingen, zodat je jezelf zo nodig kunt controleren.

Als je op enig moment tijdens de oefening, of het nu dag 1 of week 5 van je cursus is en je voelt je te moe, duizelig of ongemakkelijk op welke manier dan ook – neem een pauze! Dit is geen oefensessie waar iemand je kan dwingen meer te doen dan wat natuurlijk voelt voor je lichaam; je instructeur zal je nooit vertellen dat iets niet werkt en erop aandringen dat het wel werkt, alleen omdat “dit is hoe we dingen doen”.

Deze manier van yoga beoefenen maakt het toegankelijker en handiger.

Online yoga beoefenen is een geweldige manier om te beginnen. Het is handig, toegankelijk en je kunt het zelfs thuis doen. Hier zijn enkele voordelen:

  • Je kunt op elk moment oefenen. Als je vroeg wakker wordt met energie en de dag goed wilt beginnen met wat stretching, kun je dat direct vanuit je eigen huis doen. Of misschien na het werk, als het leven druk en stressvol wordt? Yoga zal die zenuwen helpen kalmeren en ervoor zorgen dat je een effectieve dag hebt gehad. Welke tijd of plaats je ook het beste uitkomt om te oefenen, online lessen maken het gemakkelijker dan ooit tevoren!
  • Je hebt niemand anders nodig om yoga mee te beoefenen. Een van mijn favoriete dingen aan een online les is dat er geen behoefte is aan een bepaald aantal deelnemers – het maakt niet uit of slechts één persoon de les volgt of dat vijftig mensen zich aanmelden; elk aantal werkt perfect omdat er geen regels zijn! Dit betekent ook niet wachten terwijl anderen hun poses afmaken; wat voor jou als individuele student het beste werkt is hier het belangrijkst!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *